BiH i Hrvatska potpisale Sporazum o rekonstrukciji drumskih mostova /VIDEO/

Ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara Vojin Mitrović i ministar mora, prometa i infrastrukture Hrvatske Oleg Butković potpisali su danas Sporazum između Savjeta ministara i Vlade Hrvatske o održavanju i rekonstrukciji drumskih mostova na državnoj granici.

Mitrović je rekao da bez razvoja infrastrukture nema ni razvoja regiona i da je za BiH i sve ljude koji žive na ovim prostorima dobra svaka vrsta povezivanja sa zemljama regiona.

On kaže da su za vanredno održavanje i rekonstrukciju mostova sredstva obezbijeđena iz budžeta BiH i međunarodnih obaveza BiH, a evidentiraće se kao program posebnih namjena Ministarstva komunikacija i transporta u iznosu od oko dva miliona KM za narednih pet godina.

Butković je rekao da današnje potpisivanje Sporazuma označava još jedan korak prema jačoj saobraćajnoj, ali i ekonomskoj povezanosti Hrvatske i BiH.

Delegacije dva ministarstava održale su i bilateralni sastanak na kojem je razgovarano o unapređenju bilateralnih odnosa i regionalne saradnje, sa posebnim osvrtom na izgradnju mostova Gradiška i Brčko-Gunja, puštanje u saobraćaj mosta Svilaj, te definisanje trase Jadransko-jonskog auto-puta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *