Povećava se broj zaražene djece u Srpskoj /VIDEO/

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je pet smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona.

Radi se o muškarcima srednje i starije životne dobi iz Prijedora, Prnjavora, Ribnika, Banjaluke i Srpca.Virusom korona u Srpskoj zaraženo je još 70 osoba, od 560 testiranih u posljednja 24 časa. Najviše zaraženih i danas je iz Banjaluke – 25, dok su u Bijeljini potvrđena još tri slučaja zaraze.

 U Republici Srpskoj od početka septembra povećan je broj djece školskog uzrasta koja su pozitivna na virus korona, kažu u Institutu za javno zdravstvo Srpske. do porasta broja oboljele djece nije došlo zbog prenosa virusa u školi, već u zajednici.

Direktor Instituta za javno zdravstvo Branislav Zeljković rekao je da se epidemiološka situacija stabilizuje, ali da je i dalje nepovoljna. Značaj poštovanja mjera je utoliko veći s početkom sezone gripa rekao je on

U protekla 24 časa na području Federacije BiH /FBiH/ od testiranih 1.750 uzoraka, njih 155 je pozitivno na virus korona, a Zavodu za javno zdravstvo FBiH prijavljeno je devet preminulih.

Novi slučajevi zaraze virusom korona registrovani su u svim kantonima u FBiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *