Bećirović mimo SDP-a, ruši dogovore i traži sankcije za partnere /VIDEO/

Samo dan nakon što je Nermin Nikšić, lider SDP-a rekao da su odnosi u koaliciji (SNSD-SDP-HDZ) dobri, Denis Bećirović, član Predsjedništva BiH koji dolazi upravo iz SDP-a zatražio je od Evropske unije da uvedu sankcije Miloradu Dodiku, predsjedniku SNSD-a koji je takođe rekao da su odnosi u koaliciji drugačiji od onoga što je bilo u prošlosti kada je u vlasti u Sarajevu bio SDA. Stigle su i reakcije zvaničnika Srpske.

Bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović razgovarao je s članovima Radne grupe za regiju zapadnog Balkana koje je pozvao da, po uzoru na SAD i Veliku Britaniju, “uvedu mnogo oštrije sankcije prema predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku”.Oglasio se predsjednik Srpske. Milorad Dodik kaže da avanturista i politikant Denis Bećirović mnogo bolje i uspješnije razgrađuje BiH nego bilo ko drugi.

Na pitanje Srne da prokomentariše Bećirovićevu izjavu da bi deblokiranje finansijskih sredstava EU, kako je rekao, separatističkom predsjedniku Republike Srpske predstavljalo užasno loš potez nagrađivanja antidejtonske i antievropske politike, srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović je rekla da to nije ništa drugo nego neprijateljski čin prema njenim građanima.

Inače, ovo i nije prvi put da Bećirović radi mimo zvanične i u javnosti proklamovane politike SDP-a o neophodnosti razgovora, dogovora i usaglašvanja spornih pitanja. Podsjetimo, ministri SDP-a, nedavno su na sjednici Savjeta ministara BiH podržali da se ide u proceduru zaključivanja međunarodnih ugovora u vezi sa Istočnom i Južnom gasnom interkonekcijom, međutim praktično isti dan Bećirović je rekao da to neće proći u Predsjedništvu BiH.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *