Sedmi dan krize na sjeveru KiM /VIDEO/

Sedmi dan krize na sjeveru Kosova i Metohije kada su specijalci policije zauzeli objekte lokalnih samouprava. Kako bi se smirila situacija Evropska unija i SAD od Prištine traže održavanje novih izbora, učešće Srba na njima i formiranje Zajednice srpskih opština.

Peti dan traju protesti Srba u Zvečanu. Neki su proveli i noć kod postavljene i ojačane bodljikave žice. Ne odustaju od svojih zahtjeva, traže povlačenje tzv. kosovskih specijalaca i albanskog gradonačelnika iz zgrade opštine.

Nastavnici srednje škole u Zvečanu uz pratnju KFOR-a idu po svjedočanstva.

Video i foto materijal koji je ekipa KiM radija snimila u ponedjeljak 29. maja u popodnevnim satima neposredno prije izbijanja nereda u Zvečanu, pokazuje da su Radoš Petrović i Dušan Obrenović “nestali” iza kordona KFOR-a prije incidenta.

Srbi u centralnom dijelu Kosova i Kosovskom Pomoravlju organizovali su skupove podrške sunarodnicima u četiri opštine na sjeveru Kosmeta. A Aljbin Kurti danas iz Prištine, sa skupštineske govornice, označio Ljiljanu Aksentijević, radnicu opštine Zvečan, kao vođu terorista iz Zvečana. Ona kaže da joj teško padaju optužbe iz Prištine.

“Kurtijeve prijetnje i targetiranje ljudi su neprikriveni teror i najava su totalne eskalacije, koju, nadamo se, niko odgovoran u međunarodnoj zajednici ne želi i ne podržava”, izjavio je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *