Arnautović: Zahtjevi za ponovno brojanje preuranjeni /VIDEO/

Opozicija u Srpskoj i danas traži utvrđivanje legitimiteta prethodnih izbora. SDS-ov Milan Radović danas kaže i da je kompletan budući sastav Parlamenta RS upitan.

Predsjednik Centralne izborne komisije BiH /CIK/ Suad Arnautović izjavio je Srni da je bilo kakav zahtjev za otvaranje vreća i ponovno brojanje glasova preuranjen jer, prema Izbornom zakonu BiH, CIK taj proces počinje tek nakon što utvrdi rezultate.

Iz opozicionih partija i danas podsjećaju da su za sutra najavili proteste u Banjaluci.

Odluka opozicije u Republici Srpskoj da prije vremena objavi pobjedu svog kandidata za predsjednika Srpske Jelene Trivić pokazala je da oni znaju da na izborima nisu prošli onako kako su očekivali i time pokušavaju da unaprijed pripreme teren za proteste, ocijenio je politički analitičar Stevica Deđanski.

Stručnjak za bezbjednost Ljuban Karan izjavio je Srni da je proglašenje izborne pobjede kandidata PDP-a za predsjednika Republike Srpske u toku brojanja glasova i najava protestnog opozicionog skupa kada rezultati izbora još nisu konačni – dio istog scenarija – stvaranja nemira u Srpskoj.

Da pozivanje naroda na ulicu neće donijeti nikakav rezultat, ali da može ugroziti bezbjednosnu situaciju, smatra dekan banjalučkog Fakulteta za bezbjednost i zaštitu Slobodan Župljanin .

Zahtjev za poništavanje izbora koji podnose PDP i SDS, veoma je opasan, a ne samo bezuman i besmislen, jer je očito da je usmjeren na poništavanje izborne volje građana Republike Srpske, rekao je savjetnik srpskog člana Predsjedništva Milan Tegeltija. Podsjetimo, predstavnici opozicije najavili su da će se u četvrtak u Banjaluci okupiti zbog, kako su rekli, sumnje u proces brojanja glasova.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *