Amidžić: Ako ne bude podrške budžetu, slijedi privremeno finansiranje /VIDEO/

Ministarstvo finansija i trezora u Savjetu ministara u postupku je izrade budžeta za narednu godinu, a ukoliko ne bude saglasnosti o budžetu, narednu godinu institucije na nivou BH započeće privremenim finansiranjem, izjavio je resorni ministar Srđan Amidžić.

“Imamo deficit na prihodovnoj strani od 37 miliona KM i sada sa mojim timom pravim računicu i planove, kako bismo obezbijedili nesmetano funkcionisanje institucija, s jedne strane, a uštede i racionalan pristup, s druge strane”, istakao je Amidžić.

On je napomenuo da mu je u ovom momentu jasno da nijedan budžetski korisnik neće biti do kraja zadovoljan iznosom sredstava koji će biti predložen u budžetu, ali da je činjenica da drugačije ne može, jer je postojeći okvir prilično ograničen, a potrebe institucija nisu manje, već, naprotiv, iz godine u godinu su sve veći zahtjevi.

On je dodao da je, ukoliko budžet ne dobije podršku Savjeta ministara, jasno da će se naredna godina započeti privremenim finansiranjem, saopšteno je iz Ministarstva finansija i trezora u Savjetu ministara.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *