Afera kiseonik: Vlast tvrdi da je kiseonik siguran i ispravan, opozicija traži istragu /VIDEO/

Zbog afere “Kiseonik”, u Banjaluci tematska sjednica Vlade Republike Srpske.  Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da će, kada se dokaže da se u bolnicama koristi medicinski kisik, uslijediti krivične prijave zbog širenja panike među pacijentima i građanima.

Iz SNSD-a poručuju da je PDP odgovoran za lažnu aferu o upotrebi industrijskog, a ne medicinskog kiseonika, kojom je stvorena panika među građanima. Dodik kaže da iza svega stoji politička priča koja za cilj ima da se širi panika među građanima i da se uruši povjerenje građana u zdravstveni sistem, u društvo u Republiku Srpsku.

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka proslijedilo je danas Republičkom tužilaštvu prijavu koju je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković podnio protiv direktora Univerzitetskog kliničkog centra Vlade Đajića i direktora firme “TGT tehnogas” iz Laktaša Stanislava Čađe.

Draško  Stanivuković predao je danas  nove krivične prijave u slučaju “Kiseonik”: Uhapsite me istog trena ako moje riječi nisu tačne. Istakao je da je kao gradonačelnik Banjaluke iznio u javnost najveću aferu o uvozu medicinskog kisonika koja danima potresa Srpsku.

Direktori privrednih subjekata u Republici Srpskoj koji snadbijevaju kiseonikom sve zdravstvene ustanove u Srpskoj odbacili su insinuacije o isporuci kiseonika koji je štetan po zdravlje građana. 

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.