30 godina Narodne skupštine Republike Srpske /VIDEO/

Potrebno je srpsko jedinstvo kao i prije 30 godina. Nećemo podleći pritiscima, poručio je Nedeljko Čubrilović, predsjednik Parlamenta Srpske na svečanoj akademiji povodom 30 godina postojanja i rada Narodne skupštine Republike Srpske.

Za Srbiju opstanak i razvoj Republike Srpske je pitanje od najvećeg značaja i to će uvijek tako biti, istakao je Ivica Dačić, predsjednik Skupštine Srbije.

Skupština Autonomne pokrajive Vojvodine i Narodna skupština Srpske imaju dobru saradnju, rekao je Ištvan Pastor.

Ovo je veoma važan dan na koji smo svi ponosni, istakao je Milorad Dodik, srpski član Predjsedništva BiH. Naša sloboda je uvijek plaćana veoma skupom cijenom. I kada god nismo imali državu, bio je u pitanju naš biološki opstanak rekao je on.

Predsjednica Republike Željka Cvijanović istakla je da je Skupština srpskog naroda BiH jedina instituciji koja je stvorena prije same Republike Srpske, kao posljednja linija odbrane legitimnih srpskih nacionalnih interesa u okviru tadašnje Socijalističke Republike /SR/ BiH.

U susret obilježavanju 30. godišnjice Narodne skupštine Republike Srpske, u Palati Republike razgovarali su predsjednica Republike i predsjednici Narodne skupštine Srbije i Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine. I srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je sa Ivicom Dačićem i Ištvanom Pastorom. Republika Srpska jedina je samoodrživa u BiH. U narednim danima donosiće odluke koje treba da vrate njene ustavne nadležnosti, rekao je Dodik, nakon sastanka sa Dačićem.

Dačić je rekao da je najvažnije očuvati mir i da je Srbija uvijek stajala uz RS.

Narednog mjeseca održaćemo zajedničku skupštinu Srbije i Srpske u Beogradu. Povodom jubileja 30 godina od Parlamenta Srpske, poručio je Dačić.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *