Petričević potpisao ugovore sa 50 privrednika /VIDEO/

Ugovori su  potpisani sa privrednim subjektima sa područja Birča, Bijeljine, Hercegovine i Sarajevsko-romanijske regije iz svih industrijskih grana, od tekstila, metalne, drvoprerađivačke industrije, a koji su najveći učesnici u razvoju privrede Republike Srpske.

Kroz ovaj projekat podrške za 207 privrednika u Republici Srpskoj za nabavku novih tehnologija i opreme otvoreno 330 novih radnih mjesta, a Ministarstvo je za ove namjene obezbijedilo sedam miliona KM. Projekat se realizuje sredstvima Svjetske banke.

Direktor akcionarskog društva za proizvodnju pozamanterije „Novi elastik“ Vlasenica Jelena Pepić zahvalila se Vladi Republike Srpkse i resornom ministarstvu na pruženoj podršci kroz direktne investicije i ulaganja u proizvodnju, razvoj novih tehnologija i novo zapošljavanje.

Direktor firme „Novoform“ iz Bijeljine Predrag Bajić istakao je da se bave proozvodnjom unutarnjih sobnih vrata, vanjske stolarije .

Ministar je naglasio da će isti uslovi javnog poziva biti i za iduću godinu, a da će Ministarstvo nastojati da obezbijedi više sredstava – između 10 i 15 miliona KM.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *