Gradska uprava: Žalbe otežavaju postupke javnih nabavki

Iz Gradske uprave Bijeljina saopštili su da se prethodnih mjeseci suočavaju sa problemom otežanog sprovođenja postupaka javnih nabavki zbog učestalih žalbi ponuđača, koje su, kako navode, uglavnom neosnovane.

U saopštenju se navodi da to najviše osjećaju građani zbog neodržavanja komunalne infrastrukture ili nerealizovanja infrastrukturnih projekata.

Iz Gradske uprave ističu da je jedna od takvih javnih nabavki i postupak za izbor najpovoljnijeg ponuđača za pružanje usluga održavanja javne rasvjete i video-nadzora na teritoriji grada Bijeljina.

“Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine uredno je pokrenulo proceduru izbora pružaoca, međutim, preduzeće GP `Gradip` iz Prnjavora je izjavilo žalbu na tendersku dokumentaciju, zbog čega je postupak otvaranja ponuda morao biti odgođen do donošenja odluke po žalbi”, navedeno je u saopštenju.

Dodaju da je Kancelarija za razmatranje žalbi BiH – filijala Banjaluka ovu žalbu odbacila, ali da je u međuvremenu i ponuđač “Elmont” iz Bijeljine, nakon isteka roka, uputio žalbu na tendersku dokumentaciju, koja je odbačena kao neblagovremena.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *