Zvizdić: SDA izgubila korak sa savremenom politikom i potrebama mladih /VIDEO/

Osipaju se redovi u Stranci demokratske akcije. Nakon dužeg perioda neslaganja s rukovodstvom stranke  ostavku je danas podnio Denis Zvizdić. Osim Zvizdića, nezadovoljni vođenjem stranke, SDA su ranije napustili Elmedin Konaković, Senad Šepić, Aljoša Čampara i Semir Efendić.

Kako do radikalnijih promjena u Stranci demokratske akcije nije došlo, Denis Zvizdić je i odlučio ozvaničiti ono o čemu se spekulisalo mjesecima – vratio je člansku kartu nakon 30 godina. Odluka kaže Zvizdić nije bila laka, ali je nakon svega bila jedina moguća, u SDA kaže on nisu napravljene programske i kadrovske promjene koje bi vodile ka napretku.

Zvizdić je istakao da su sve češće kritike na račun SDA i dodao da je nestalo stvaralačke energije, te da se gubi koalicioni kapacitet u kantonima, ali da SDA nije reagovala.

Skoro godinu dana sam molio i upozoravao na probleme u stranci te na status stranke na političkoj sceni u BiH, ako ove greške ne budu shvaćene biće veliki teret za SDA na narednim izborima kaže Zvizdić.

Ostajem aktivno u politici, poručuje Zvizdić, postoji kaže nekoliko varijanti jedna je pokretanje novog političkog projekta ili podrška nekom od postojećih a treća je status nezavisnog poslanika u PD PS BiH u kome će kako je rekao sada ostati. Nije isključio mogućnost i da će se kandidovati za neku od funkcija na opštim izborima iduće godine. Osim Zvizdića, nezadovoljni vođenjem stranke, SDA su ranije napustili Elmedin Konaković, Senad Šepić, Aljoša Čampara i Semir Efendić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *