Pretučeni dječak: Napadali su me bez ikakvog razloga /VIDEO/

Dječak, koji ima vidne povrede iznad oka i podlive i posjekotine na rukama i nogama, rekao je da ga je napala grupa starijih dječaka bez ikakvog razloga.

Dječakov stric Aleksandar Perić rekao je da je napad na njegovog sinovca samo logični slijed događaja onog što se dešava u posljednje vrijeme u Gojbulji. Prema njegovom mišljenju, cilj učestalih napada Albanaca na preostale Srbe u Gojbulji je da ih zaplaše i primoraju da im prodaju svoju imovinu i napuste vjekovna ognjišta.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je ranije da će o ovom nedopustivom incidentu obavijestiti sve međunarodne faktore, od kojih će zahtijevati da se bezbjednosna situacija u Gojbulji, kao etnički mješovitoj sredini, shvati na najozbiljniji mogući način i da se podigne na još viši nivo.

On je poručio da je dječak napadnut juče, istog dana kada je na Kosovu i Metohiji boravio generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg, koji je očuvanje bezbjednosti i mira zacrtao kao glavni prioritet misije Kfora.

U Gojbulji živi pedesetak Srba, među kojima i desetak dječaka i djevojčica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *