Žustra rasprava oko dnevnog reda u NS RS /VIDEO/

Poslanici u NS RS vodili su danas žustru raspravu u skupštinskoj sali i to oko dnevnog reda, sa kojeg je povučen Nacrt zakona o zaštiti uzbunjivača, koji je predložio narodni poslanik Draško Stanivuković.

Predsjednik Zakonodavnog odbora Dušica Šolaja rekla je da zakon, koji po drugi put predlaže Stanivuković, nije dobio podršku na sjednici tog odbora jer nije u skladu sa pravnim sistemom Srpske.”Sugerisano mu je da, ako smatra da treba dopuniti postojeći zakon, ide tim putem”, rekla je Šolaja.

Šolaja je rekla i da  će policiji prijaviti Draška Stanivukovića zbog prijetnje. Naime, ona kaže da joj je Draško Stanivuković na Odboru rekao da se “neće dobro provesti ako ne usvoji Zakon koji je on predložio”.

Stanivuković je odbacio tvrdnje da je nekome prijetio, istakavši da je na pomenutoj sjednici doslovno rekao: “Vidjećete kako ćete se dole proveseliti”, te da se obraćao Zakonodavnom odboru

Potpredsjednica Narodne skupštine Republike Srpske Željka Stojičić (SNSD) danas se našla i na meti svojih partijskih kolega, ali i opozicije koji su je optuživali da loše vodi sjednice parlamenta.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je, poslije duže rasprave, zapisnik sa devete posebne sjednice parlamenta, na kojoj je ranije raspravljano o Programu reformi BiH.

Nije prihvaćen zahtjev SDS-a i PDP-a da se u zapisniku sa te sjednice parlamenta konstatuje da se dogodio incident u kome su učestvovali ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač i poslanik Draško Stanivuković.

Premijer Vlade Radovan Višković odgovarao je i na pitanja poslanika u parlamentu.Govoreći o dugu u zdravstvu Republike Srpske, Višković je rekao da je taj dug u momentu njegovog dolaska na poziciju premijera iznosio oko milijardu KM, dok trenutno iznosi milijardu i 60 miliona KM.

Prije rasprave o predloženom dnevnom redu ove sjednice, zakletvu je pred poslanicima položio novi ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Đorđe Popović, koji je kadar DNS-a.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.