Usvojen Nacrt urbanističkog plana grada /VIDEO/

U Skupštini grada Bijeljina danas je usvojen Nacrt urbanističkog plana grada sa izmjenama oko planirane nove autobuske stanice i priključka na budući auto-put.

U narednih mjesec dana ovaj dokument biće na javnom izlaganju.

Odbornici su za manje od dva časa rada usvojili 32 tačke dnevnog reda. Pa je za novinare bila interesantnija dobra atmosfera saradnje u sali, nego rijetke skupštinske rasprave.

Predsjednik Skupštine grada Slaviša Marković je po okončanju sjednice izjavio da je lokalni parlament bolji dio vlasti u Bijeljini i očekuje da će tako biti do isteka mandata.

Marković je pohvalio bezbjednost u gradu i rad Policijske uprave Bijeljina, čija su četiri izvještaja podržana bez rasprave.

Predsjednik Kluba odbornika SNSD-a Aleksandar Đurđević zatražio je da u Skupštinu grada bude dostavljen izvještaj o realizaciji 20 miliona KM kreditnog zaduženja grada iz prošle godine i izvještaj o stanju u javnim preduzećima kojima upravlja grad, nakon najava restrukturisanja u gradskim gubitašima od kojih je već prošlo više mjeseci.

Đurđević očekuje da će u lokalnom parlamentu uskoro biti i akcioni plan za smanjenje zagađenja u Bijeljini. Koja je ove zime među najzagađenijim gradovima u regionu. S tim u vezi pohvalio je uvedenu mjeru smanjenja cijene priključka na gradsku Toplanu.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićo najavio je da će ovi izvještaji biti na narednoj sjednici Skupštine grada

U nizu usvojenih izvještaja o komunalnoj infrastrukturi odbornik SNSD-a Vaso Arsenović kritikovao je način izgradnje zgrada koji ometa građane. Kao i loše čišćenje ulica u gradu, te konstatovao da je i završetak kanalizacije daleko od obećanog zatvaranja 20.000 septičkih jama.

Odgovor nadležnih u Gradskoj upravi je da je urađeno sve što je gravitaciono moglo da se uradi. A nastavak izgradnje kanalizacije moraće da se radi sa pumpnim stanicama, za šta će trebati novi projekti i finansije.

Kroz skupštinsku raspravu je najavljena izgradnja zgrade tužilaštva na lokaciji kod Sokolskog doma u Bijeljini.

U odborničkoj raspravi prilikom usvajanja izvještaja o radu Turističke organizacije Bijeljine ukazano je na paradoks da imaju 10 zaposlenih i pet članova upravnog odbora, a zanimljivo je da su od 118.000 KM, koje su imali na raspolaganju lani, utrošili 116.000 KM na organizovanje raznih manifestacija i vratili u budžet grada 2.000 KM.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *