Zeljković: Situacija i dalje nepovoljna, maske i dezinfekcija najvažnija sredstva u borbi protiv virusa /VIDEO/

U Federaciji Bosne i Hercegovine, prema najnovijim podacima,prijavljeno je čak 17 smrtnih slučajeva, a  na koronavirus je pozitivno još 235 osoba. Bitno je napomenuti da je 10 smrtnih ishoda zabilježeno ranije, ali su u evidenciju Zavoda za javno zdravstvo FBiH uvršteni sada.

U pоsljеdnjа 24 sata, Institutu zа јаvnо zdrаvstvо RS priјаvljеnа su dvа smrtnа slučаја kоd kојih је pоtvrđеnо prisustvо nоvоg virusа kоrоnа. Rаdi sе о žеni i muškаrcu stаriје živоtnе dоbi iz Dоbоја i sa Pаlа. Testirano je 436 lаbоrаtоriјskih uzоrаkа, а nоvi virus kоrоnа pоtvrđеn је kоd 57 оsоba u Rеpublici Srpskој.

Najviše novozaraženih i danas je u Banjaluci -15, u Bijeljini još četiri potzitivna slučaja, a po jednog novozaraženog imaju Ugljevik i Lopare.

U Kovid bolnici u Bijeljini hospitalizovana su  četiri (4) bolesnika.Jedan bolesnik je u teškom stanju i nalazi se na izrazito visokim dozama kiseonika.

-Imamo stabilizaciju epidemiološke situacije koja je i dalje nepovoljna, kažu u Institutu za javno zdravstvo.

Od korone može da oboli svako bez obzira na godine, naglasio je Zeljković i uputio apel građanima da se strogo pridržavaju svih propisanih mjera.

Trenutno je 2.724 aktivnih slučajeva virusa korona u Srpskoj. Viskoj je procenat onih koji su u jako teškom stanju, hospitalizovani i na respiratoru. Aktivan broj slučajeva virusa korona među djecom je 192.

Institut još uvijek neće predlagati skraćivanje perioda izolacije, i dalje važi period izolacije od 14 dana, naglašeno je iz Instituta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *