Zeljković: Pozitivna tri doktora Instituta /VIDEO/

U posljednja 24 časa, u RS izvršeno je testiranje 579 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 74 osobe u Republici Srpskoj. Radi se o 42 muške i 32 ženske osobe.

Prema mjestu prebivališta, 36 osoba je iz Banjaluke, osam iz Doboja, Šest iz Teslića, četiri osobe su iz Foče, po tri iz Kneževa, Trebinja i Čelinca, dvije osobe iz Bijeljine i po jedna iz Vlasenice, Gacka, Zvornika, Kotor Varoša, Ljubinja, Modriče, Stanara, Šekovića i Lopara.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su dva smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o muškarcu starije životne dobi iz Zvornika i muškarcu starije životne dobi iz Kneževa.

Tri ljekara u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske zaražena su virusom korona, rekao je danas direktor Instituta Branislav Zeljković.

U protekla 24 sata Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 1.526 uzoraka, od kojih je 208 pozitivno na koronavirus.Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 9 novih smrtnih ishoda. Pet pacijenata preminulo je u protekla 24h, a 4 naknadno unesena pacijenta preminula su u protekloj sedmici.

U Univerzitetskom kliničkom centru /UKC/ Republike Srpske u Banjaulci danas je odražna komemorativna sjednica povodom smrti ljekar Marka Pekija.

Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić rekao je da je teško pronaći riječi kojima mogu da izrazim tugu koju mi zaposleni UKC osjećamo.

Ljekar Klinike intenzivne medicine za nehirurške grane UKC-a Marko Pekija preminuo je 13. septembra u 37. godini nakon više od mjesec dana borbe sa virusom korona. Radio je na Klinici intenzivne medicine, zbrinjavajući najkritičnije pacijente i spasavajući brojne živote.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *