Zbog opuštanja za vrijeme praznika povećao se broj zaraženih u Srpskoj /VIDEO/

Na području Republike Srpske, u posljednja 24 sata, koronavirus je potvrđen kod 172 testirane osobe, a zabilježeno je i osam smrtnih slučajeva. Ukupno su testirana 334 laboratorijska uzorka. Najviše novozaraženih je registrovano u Višegradu i Bijeljini. Omikron bukti u Srbiji, kovid ambulante su na udaru.

Višegrad i Bijeljina prednjače po broju novozaraženih virusom korona u posljednja 24 sata. Bijeljina broji još 37 novih slučajeva korone. Zbog opuštanja za vrijeme praznika i nepoštovanja epidemioloških mjera povećao se broj zaraženih, ocjenjuje struka. Samo za prvih 14 dana ove godine kroz Urgentni centar Univerzitetsko-kliničkog centra Republike Srpske prošlo je 3.500 ljudi, od kojih je 1.500 kovid pacijenat.

Palačković je istakao da vakcinisani pacijenti imaju blažu kliničku sliku.

Omikron bukti i u Srbiji, kovid ambulante su na udaru. Broj novozaraženih raste i već danima Srbija ima petocifrene brojeve. Stručnjaci upozoravaju da su mahom zaraženi mladi ljudi i neizvijesno je šta će se desiti kad virus krene da cirkuliše među starijima.

Na sjednici Kriznog štaba nisu donete nove mjere, ali se insistira na poštovanju postojećih. Predložen je kraći period izolacije i manji razmak između druge i buster doze vakcine. Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković apelovao je na sve da poštuju važeće mjere.

Slovenija je uvela nove mjere. Putnici kojima je naloženo da idu u karantin od ponedjeljka, 17. januara, neće moći da skrate karantin pi-si-ar testom, jedno je od pravila koje je usvojila Vlada Slovenije. Odluka je donesena sinoć nakon što je ove sedmice karantin skraćen sa 10 na sedam dana, saopšteno je iz slovenačke Vlade, prenosi agencija STA.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.