Zaplijenjeno 23.000 paklica cigareta – uhapšena dvojica Fočaka

Fočanska policija zaplijenila je danas 23.000 paklica cigareta bez akcizne marke u vrijednosti oko 130.000 KM, koje je pronašla u kombi vozilu kojim je upravljao Fočak čiji su inicijali B.Lj., sa kojim je bio njegov sugrađanin N.B, a koji su uhapšeni tokom prošle noći u fočanskom selu Hodžići, rečeno je Srni u Policijskoj upravi Foča.

Načelnik Policijske uprave Velimir Kostović rekao je da je policija, vršeći planske aktivnosti sprečavanja krivičnih djela protiv privrede i platnog prometa, u Svetosavskoj ulici u Foči pokušala da zaustavi vozilo “folksvagen” bez registarskih oznaka, koje se nije zaustavilo, već se dalo u bijeg.

“Nakon toga, policijski službenici su organizovali potjeru, a nedugo zatim su u selu Hodžići u mjesnoj zajednici Jošanica zaustavili to vozilo i tom prilikom lišili slobode dva lica čiji su inicijali B.Lj. i B.N, oba iz Foče”, rekao je Kostović.

Narednog dana, uz prethodno dobijenu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, a prema usmenoj naredbi Osnovnog suda u Foči, pretreseno je vozilo.

“Tom prilikom pronađeno je i oduzeto 23.000 paklica raznih vrsta cigareta bez akciznih markica ukupne tržišne vrijednosti oko 130.000 KM. Trenutno se u službenim prostorijama Policijske uprave Foča vrši kriminalistička obrada, a nakon kompletiranja predmeta nadležnom tužilštvu i dostavićemo izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nedozvoljena trgovina”, rekao je Kostović.

On je naveo da su uhapšena lica i u prethodnom vremenskom periodu činila ovu vrstu krivičnih djela.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *