Uskoro počinju kursevi ruskog jezika

U Bijeljini će uskoro ponovo početi kursevi ruskog jezika u organizaciji Udruženja građana srpsko-ruske zajednice “Zavet”.

“Sastanak sa zainteresovanim kandidatima održaće se u utorak, 9. februara, u Centru za kulturu `Semberija` u 18.00 časova”, rekao je Srni sekretar udruženja Slobodan Trifković.

Planirano je organizovanje kurseva za nivoe A1 i A2, u manjim grupama, u popodnevnim časovima. Časovi bi počeli od ponedjeljka, 15. februara.

Kursevi se organizuju prema programu i udžbenicima državnog Instituta “Puškin” u Moskvi, a po njihovom završetku kandidati mogu provjeriti svoje znanje polaganjem ispita u Ruskom domu u Beogradu i steći međunarodno priznati sertifikat.

Udruženje “Zavet” organizuje kurseve ruskog jezika od 2009. godine, radi na oživljavanju veza srpskog i ruskog naroda, promovisanju srpske tradicije i kulture u Rusiji, te organizuje putovanja u Rusiju.

Trifković je naveo da je zainteresovanost za učenje ruskog jezika velika, ali da je usljed pandemije virusa korona smanjen broj polaznika.

“I pored takvih okolnosti, do sada smo održavali časove uz primjenu propisanih mjera, što je uključivalo i onlajn nastavu”, dodao je on.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *