Zakupci traže da rade kao i tržni centri /VIDEO/

U posljednjih godinu dana promet u višenamjenskim halama Agrotržnog centra pao je za oko 70 odsto, a već je u potpounosti zatvoreno oko 40 štandova. Biće ih i više, kažu danas zakupci koji su se okupili ispred objekta, tražeći ravnopravan status sa drugim tržnim centrima u gradu i nesmetano obavljanje djelatnosti uz poštovanje svih epidemioloških mjera.

Pandemija virusa korona u posljednjih godinu dana značajno je otežala poslovanje i onih koji prihode stiču u višenamjenskim halama na prostoru Agrotržnog centra u Bijeljini. Novo zatvaranje i prestanak rada, dodatni je udar na i onako loš status, kažu zakupci tezgi koji su danas izrazili negodovanje ispred zaključanog objekta. Dok tržni centri u gradu rade, mi smo kažu zatvoreni, pa nadležne pitaju kako da održe za mnoge, egzistencijalne poslove.

Napominju da su im krajem prošle godine umanjene kirije za dva mjeseca, što je bila podrška Gradske uprave. Podsjećaju zakupci tezgi da su rad obustavljali i prošle godine, taman kada su se kako navode mušterije počele vraćati na Agrotržni centar uslijedilo je novo zaključavanje radnji.

Nismo protiv uvedenih epidemioloških mjera jedinstveni su u stavu zakupci, traže kako navode ravnopravan status sa drugim velikim tržnim centrima, koji kako tvrde rade nesmetano.

Od 182 štanda u hali takozvanog buvljaka danas ih radi 130. Mnogi su bili primorani da odustanu od posla.

Dok obaveze rastu, posla je od kako je nastupila pandemija sve manje i manje, tvrde zakupci i traže da im se omogući rad.

U zanatsko preduzetničkom udruženju “Preduzetnik” iznose podatak da je na Agrotržnom centru promet pao i za oko 70 odsto. Uz otežane uslove prelaska granice u posljednjih godinu dana kupaca iz dijaspore gotovo da nema, a tako ni svadbi niti drugih manifestacija koje podrazumijevaju masovnija okupljanja, što se odrazilo na uslužno zanatstvo i trgovinu.

Kompletna privreda je kaže na koljenima a naročito trgovina.

Stević navodi i da su štetu u posljednjih sedam dana pretrpjeli frizeri i kozmetičari, koji su danas ponovo počeli sa radom i otvorili svoje radnje koje su sedam dana bile zatvorene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *