Vučić: Vakcinisaću se u ponedjeljak ili utorak; Građani Srbije od maja mogu u Grčku /VIDEO/

Građani Srbije moći će na ljetovanje u Grčku uz vakcinu ili PCR i antigenski test. Slovenija je uvela ova pravila za ulazak i izlazak iz države. Regionalni i svjetski mediji pišu o vakcinaciji građana i privrednika iz regiona u Srbiji. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas i kada će on primiti vakcinu.

Mjere uvedene u cilju suzbijanja pandemije virusa korona u Srbiji ostaju na snazi do daljnjeg . Biće ublažene prvog dana kada se za to steknu uslovi i kada epidemiolozi budu saglasni sa tim, izjavio je Aleksandar Vučić. Naveo je da će se on vakcinisati u ponedjeljak ili utorak.

Hrvatski portal Dnevnik piše da u Hrvatskoj vakcinacija nije dobro organizovana, dok je u Bosni i Hercegovini kako kažu korona stvorila čitav haos, pa se na hiljade ljudi iz regiona slilo proteklog vikenda u Beograd i Novi Sad jer je Srbija ponudila vakcinu i stranim državljanima. U Srbiji je tokom proteklog vikenda vakcinisano i 8.500 privrednika iz regiona. Predsjednica Vlade Ana Brnabić rekla je za televiziju “Hepi” da je bilo procijenjeno da će Srbija morati da uništi između 20.000 do 25.000 vakcina kompanije “Astra Zeneka” jer im početkom aprila ističe rok, te da to nije učinjeno, već su pozvani građani drugih država na vakcinaciju.

Predsjednik Srbije kaže da Srbija nalazi načine i kako dodatno da pomogne Sjevernoj Makedoniji i Crnoj Gori u vakcinaciji stanovništva.

Građani Srbije će ove godine moći na ljetovanje u Grčku uz potvrdu da su vakcinisani bilo kojom vakcinom, uz negativan PCR test ili brzi test, a grčke granice će za turiste iz Srbije biti otvorene najvjerovatnije već sredinom aprila, iako sezona zvanično počinje 14. maja.

Ulazak u Sloveniju od danas će biti dopušten osobama koje dokažu da su preboljele virus korona ili su još imune, odnosno ukoliko predoče dokaz da su bile pozitivne prije najmanje tri sedmice od dolaska na granicu i najviše šest mjeseci prije toga. Ulazak će biti dopušten i onima koji predoče potvrde o vakcinisanju protiv kovida 19, najmanje sedam dana nakon primanja druge doze Biontek-Fajzerove vakcine ili najmanje 14 dana nakon dobijanja Modernine. Ako je riječ o vakcinaciji Astra Zenekinom vakcinom, nakon dobijanja prve doze mora proći najmanje 21 dan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.