Za 22 lica u lokalnom karantinu negativni rezultati testiranja /VIDEO/

Kako nam je potvrđeno iz gradskog odjeljenja za inspekcijske poslove, zbog prodaje zaštitnih maski na bijeljinskoj Zelenoj pijaci, inspekcija je novčano kaznila sa po 800 KM dva fizička lica, koja su otkrivena na osnovu prijava, a prilikom kontrole koja je izvršena tokom aprila. Maske su oduzete

– Iz Instituta za javno zdravstvo stiglo je 14 negativnih rezultata do jutros u 9.00 časova, a očekuju se  rezultati  za još pet lica. Osoba koja je zaražena kovidom-19 osjeća se dobro, ali test je moguće ponoviti tek nakon 14 dana provedenih u karantinu. U bolničkom karantinu nema pacijenata, dok se u Karantinu 1 Kovid bolnice nalaze 23 osobe. Bolnica je do sada testirala ukupno 371 lice – saopštila je direktorka Bolnice „Sveti Vračevi” Milica Lovrić tokom današnje sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije.

Direktor Doma zdravlja Bijeljina Duško Milovanović istakao je da u karantinu u Rači nema lica koja čekaju rezultate testiranja i upućivanje u karantin, ali da se očekuje određeni broj putnika koji u Semberiju stižu povodom predstojećih praznika – 1. maja i Đurđevdana.

– U Domu zdravlja do sada smo uzeli 207 briseva, a za 47 lica čekamo rezultate. Po pravilu, od lica koja se nalaze u karantinu u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić” uzorke uzimamo sedmi dan nakon njihovog smještanja u ovaj objekat i do sada smo uspostavili veoma efikasnu saradnju sa Institutom u Banjaluci – naglasio je Milovanović.

Granični prelaz Rača u prethodna 24 časa prešlo je 268 vozila, a Pavlovića most 50 vozila. Sanitarni inspektori na Rači izdali su šest rješenja o izolaciji. Gradski zdravstveni inspektor izdao je dva rješenja o izolaciji – do sada ukupno 200.

Zbog prodaje zaštitnih maski na bijeljinskoj Zelenoj pijaci, inspekcija je novčano kaznila dva fizička lica, koja su otkrivena na osnovu prijava, a prilikom kontrole koja je izvršena 10. aprila.

Pripadnici Policijske uprave Bijeljina izdali su pet prekršajnih naloga za lica koja nisu poštovala policijski čas, a Komunalna policija je kontrolisala 31 lice u izolaciji i svi su bili na svojim adresama.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *