Vučić: Srbija protiv sankcija Republici Srpskoj /VIDEO/

Oči regiona i svijeta uprte su u BiH, a posljednja prijetnja Bakira Izetbegovića kao i stalni navodi o sankcijama političarima u Srpskoj, samo su dodatno zapalili već goruću političku situaciju. Njemački međunarodni javni servis Dojče Vele objavio je danas tekst pod naslovom – 2021: Kraj dugog primirja u BiH. I u Srbiji je glavna tema u medijima stanje u BiH, oglasio se ponovo i Aleksandar Vučić.

Srbija će se usprotiviti sankcijama protiv Republike Srpske, pa i protiv bilo koga u BiH, ponovio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. On je naveo da ima odnos poštovanja sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.

Istup Bakira Izetbegovića o tome kako će se ‘podići Islamski svijet’ kako bi podržali Bošnjake izazvao je zabrinutost i brojne reakcije. Nikola Šainović, bivši predsjednik vlade Srbije ističe kako je ovo zapravo jedno ružno podsjećanje na istoriju koja i nije tako daleka, kao i da ove prijetnje treba shvatiti ozbiljno.

Izetbegović treba da shvati da je vrijeme turskog zuluma u BiH davno prošlo, ističu iz Ujedinjene srpske.

Njemački Dojče Vele  danas je objavio tekst-sa naslovom – 2021: Kraj dugog primirja u Bi u kojem konstatuju da se BiH suočava sa burnim krajem i najavom još jedne možda i turbulentnije godine u zemlji čija tri naroda nemaju ni minimalnu saglasnost o onome šta je bilo, šta je problem sada i kako bi trebala izgledati budućnost.

Citirali su i srpskog pisca Svetislava Basaru, koji je u  nedavnom intervjuu za rekao „Ništa meni u Bosni nije bilo jasno od završetka rata. Tu su neki kantoni, neki distrikt, to nije moglo funkcionisati ni na papiru, a kamoli u realnosti. Taj je Dejtonski sporazum nefunkcionalan. To se ne može ni nazvati mirom, ja bih to prije nazvao prekidom vatre“.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *