Vučić: Snažimo vojsku da bismo sačuvali zemlju, nikoga ne ugrožavamo /VIDEO/

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom obilaska prikaza opreme Vojske Srbije u kasarni Topčider da se u vojsku ulaže kako bi se sačuvala i branila zemlja, iako je neutralna i nikoga ne ugrožava.

Predsjednicima Republike Srpske Miloradu Dodiku i Srbije Aleksandru Vučiću danas su u Beogradu predstavljeni naoružanje i vojna oprema Vojske Srbije. Na platou na Topčideru Vučić je Dodiku posebno skrenuo pažnju na vozilo “Lazar” domaće proizvodnje, rekavši da postoji veliko interesovanje u inostranstvu za najmoderniju verziju srpskog oklopnog transportera “Lazar 3”.

Vučić je rekao da je Srbija ozbiljna zemlja koja ima ozbiljnu vojsku.

Srbija je najjača odbrambena snaga u regionu, kaže predsjednik Srpske.

Srbija se sprema da sačuva svoju zemlju jer u današnjim uslovima, kada država nema dovoljno snažnu vojsku, neće imati ni zemlju niti će nje biti, kaže Vučić.

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je danas da će država Srbija imati adekvatan odgovor na potpisivanje vojnog sporazuma između Turske i tzv. Kosova.

Osvrnuvši se na sastanak sa najvišim vojnim rukovodstvom održan u Domu Garde, kojem je prisustvovao i predsjednik Srpske, Aleksandar Vučić je rekao da je to najvažniji sastanak u vezi s Vojskom Srbije u toku godine na kojem se razmatraju planovi i za narednu godinu. On je rekao da je na sastanku dobio uvjerljivu argumentaciju za vraćanje vojnog roka.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *