Vučić posjetio Mrkonjić Grad i Drvar /VIDEO/

Srpski narod je jedinstven i nedjeljiv i  svi pokušaji podjele su nemogući, poručio je u Mrkonjić gradu predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsjednik Srbije poručio je da su za njega Srbi jedan narod koji ima jednu Crkvu gdje god da živi – u Republici Srpskoj, Federaciji BiH, Crnoj Gori.

Nakon razgovora sa rukovodstvom opštine i privrednicima tog kraja, Vučić je novinarima preneo da je dogovorena konkretna podrška privredi RS, kroz novčane subvencije za privatnike, za nabavku opreme i mašina. Podsjetio je da će Srbija sa 300.000 evra pomoći srednjoškolski centar i gimnaziju, a sa 200.000 konvertibilnih maraka Dom zdravlja, za nabavku mamografa, kako žene iz tog kraja ne bi morale da idu u Banjaluku ili druga mjesta na pregled, kao i za jedno vozilo za tu zdravstvenu ustanovu.

Srpski član Predsjedništva BiH zahvalio je Vučiću za podršku Srpskoj, ističući da je Srbija podržala brojne projekte.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je od velikog značaja da je na današnjem sastanku sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarano o konkretnim i praktičnim stvarima i problemima sa kojima se suočavaju gradjani Srpske, a koje Srbija može i želi da riješi.

Načelnica Mrkonjić Grada Divna Aničić rekla je da je predsjednik Srbije obećao pomoć Domu zdravlja i školama u ovoj opštini.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković otvorili su danas u Drvaru pogon fabrike “Jumko” iz Vranja u kojem je zaposleno 80 radnika, a za čiju gradnju je Vlada Srbije izdvojila 500.000 evra. Planirano je da bude zaposleno još 20 ljudi. Predsjednik Vlade Republike Srpske rekao je da je otvaranje pogona fabrike “Jumko” početak realizacije različitih projekata za Srbe u Federaciji BiH.

Da bi pomogla srpskom stanovništvu u Republici Srpskoj, Vlada Srbije bespovratno je u protekle dve godine dala 32 miliona evra za različite projekte.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *