Vučić: Pod plaštom stvaranja funkcionalne BiH žele da ukinu Republiku Srpsku /VIDEO/

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će pritisci na Srbiju zbog Kosova i Metohije i Republike Srpske dolaziti iz zemalja koje su priznale nezavisnost samoproglašenog Kosova i mnogih koji žele da pod plaštom stvaranja funkcionalne BiH ukinu Srpsku.

Upitan da komentariše ujedinjavanje Albanaca uoči izbora na Kosovu i Metohiji, Vučić je novinarima u Brusu rekao da je to njihov posao, da se ujedinjavaju, te ukazao da i Srbi izlaze ujedinjeni.

Vučić je poručio da je najnovijim pozivima Gruziji, Ukrajini i Azerbejdžanu da priznaju samoproglašeno Kosovo, Priština odriješila ruke Beogradu kada je riječ o Vašingtonskom sporazumu.

Kaže da izbeglice iz Avganistana ne traže da dođu u Srbiju, ali je istakao da nema ništa protiv dolaska bilo koga sa strane u Srbiju.

Vučić je danas u Brusu posjetio dječije odmaralište koje je zatvoreno od 2008. godine i najavio njegovu rekonstrukciju, te kompaniju za preradu voća i povrća “Voni-M” i destileriju “AS Grup”.

Predsjednik Srbije poručio je da će država povećati novac za puteve, te napraviti gasnu infrastrukturu po cijeloj bruskoj opštini.

On je posjetio i Barbatovac, gdje je najavio da će novi pogon kompanije “Jumko” biti završen za dva mjeseca i da će u njoj biti zaposleno još 75 radnika.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *