Doboj proslavio Preobraženje uz posjetu patrijarha i zvaničnika Srpske /VIDEO/

Građani Doboja u velikom broju okupili su se jutros ispred dobojskog Hrama Svetih apostola Petra i Pavla da bi sačekali dolazak patrijarha Porfirija.

Njegova svetost patrijarh srpski služio je Svetu arhijerejsku liturgiju u Doboju, povodom krsne slave grada – Preobraženja Gospodnjeg, nakon čega je ulicama Doboja do zgrade Gradske uprave prošla svečana litija.

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije poručio je u Doboju da mu je srce ispunjeno radošću zato što je povodom Prebraženja Gospodnjeg došao u Republiku Srpsku.

Ukazao je patrijarh srpski na potrebu jedinstva i na smirenost, nasuprot neslaganju, da bi Srbi sačuvali svoje ime i identitet.

Patrijarh srpski je poručio da će se moliti za mir u Republici Srpskoj, BiH i zemljama regiona, te apelovao političkim i vjerskim liderima da se zajedno priključe molitvom i drugim načinom za mir i jedinstvo u BiH.

On je istakao da tokom pandemije virusa korona ljudi žive u strahu i poručio da se priroda sveti jer se vrši nasilje nad njom. Gradonačelnik Doboja rekao je da se na današnji dan, zbog posjete patrijarha srpskog Doboju, raduje ovaj grad, ali i čitava Republika Srpska.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je Doboj strateški važan za Republiku Srpsku, zbog čega jeste i biće veliko gradilište. SPC je jedan od najvažnijih identiteta srpskog naroda rekao je Dodik u Doboju.

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije stigao je juče u Doboj. Sinoć se sastao i sa  predstavnicima republičkih institucija i liderima političkih stranaka iz Republike Srpske. Komentarišući sinoćni sastanak predsjednik SDS-a Mirko Šarović izjavio je da je za patrijarha srpskog Profirija najvažnije da političari budu razumni u svakoj odluci koju budu donosili u narednom periodu i da uvijek vode računa o Republici Srpskoj, da se ona čuva i da se nikada ne dovede u pitanje.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.