“Volja naroda” posvećena odbrani i očuvanju Srpske

Peta knjiga srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika “Volja naroda” u potpunosti je posvećena Republici Srpskoj, te je od prve do posljednje stranice izražena briga za odbranu i očuvanje Srpske, za njen nastanak i razvoj, poručio je priređivač knjige Milan Ljepojević.

Ljepojević je, pred početak današnje promocije knjige u Banjaluci, novinarima rekao da knjiga sadrži mnogo govora srpskog člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a tokom izborne kampanje prošle godine i nakon izbora, od obraćanja u lokalnim zajednicama, preko govora u Narodnoj skupštini, do obraćanja Savjetu bezbjednosti Ujedinjenih nacija.

“Dominantno za sva njegova istupanja je zalaganje za Republiku Srpsku, njenu odbranu i očuvanje. Tu najviše dominira insistiranje na Opštem okvirnom sporazumu za BiH, Aneksu 10 kojim se uvodi visoki predstavnik i Aneksu četiri”, rekao je Ljepojević.

On je naglasio da se može reći da je kroz knjigu poslata poruka da je glas Milorada Dodika mnogo jak, da se mnogo čuje i da su ga mnogi razumjeli, na prvom mjestu Rusija i Kina.

Ljepojević je istakao da je suština knjige srpsko jedinstvo, odbrana Republike Srpske i podsjećanja da je srpski narod slobodarski, rodoljubiv narod, koji je bio velika žrtva u 21. vijeku.

“Poruka knjige je da je neophodno da se očuva sloboda, ne samo za srpski narod, već za sve narode, da se sve stvari rješavaju mirnim putem i da se poštuje međunarodno pravo”, naveo je Ljepojević.

On je dodao da je knjiga “Volja naroda” štampana u tiražu od 1.000 primjeraka, te da će, nakon promocije u Banjaluci, knjiga biti promovisana u Beogradu, ali i nekim evropskim gradovima.

Recenzent knjige Franc Sošnja izjavio je da je ova knjiga dokument o izbornoj kampanji iz 2020. godine i periodu poslije.

“`Volja naroda` je potrebna zbog jačanja nacionalnog jedinstva, da bi se Republika Srpska mogla oduprijeti svim međunarodnim pritiscima koji nam se sada dešavaju”, rekao je Sošnja.

Prema njegovim riječima, volja naroda Republike Srpske iskazana je kroz izbore 2020. godine, u kojima je SNSD odnio veliku pobjedu, a narod pokazao potrebu za jedinstvom.

“Sada vidimo da nam je to jedinstvo potrebnije više nego ikada, da bi mogli savladati sve napade na Republiku Srpsku”, istakao je Sošnja.

Promociji u Akademiji nauka i umjetnosti Republike Srpske, između ostalih, prisustvovali su predsjednik Akademije Rajko Kuzmanović, ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić, direktor Univerzitetskog kliničkog centra Vlado Đajić i brojni drugi predstavnici javnog i kulturnog života.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.