Vodna inspekcija sutra ponovo u obilasku prnjavorskog ribnjaka /VIDEO/

Republička vodna inspekcija od ranije ima pokrenut upravni postupak prema prnjavorskom “Ribnjaku” i sutra će ponovo obići ovaj ribnjak kako bi konstatovala činjenično stanje i o tome informisala resorna ministarstva i druge organe s ciljem razmatranja mogućih rješenja nakon pomora ribe, rečeno je Srni u Inspektoratu Republike Srpske.

Iz Inspektorata navode da su juče zaprimili dopis Odjeljenja za inspekcijske poslove opštine Prnjavor u vezi sa pomorom ribe u bazenima AD “Ribnjak” Prnjavor u kojem se navodi da pitanje stečajnog upravnika u ovom preduzeću nije riješeno, a da je ribnjak već godinu dana u stečaju.

“Opštinska inspekcija koja je već izlazila na lice mjesta, u pogledu ovlašćenja koja su propisana zakonom, ima iste nadležnosti za preduzimanje mjera kao i republička inspekcija. Međutim i opštinska i republička inspekcija imaju jedan isti problem, a to je stanje u kojem se nalazi preduzeće `Ribnjak` Prnjavor”, kažu u Inspektoratu.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš rekao je Srni da će zatražiti vanrednu sjednicu Skupštine opštine o situaciji u prnjavorskom “Ribnjaku” nakon uginuća više od pet tona ribe, što prijeti da izazove ekološku katastrofu širih razmjera.

Tomaš je rekao i da očekuje da danas u Prnjavor dođe republička inspekcija koja će utvrditi pravo stanje na terenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *