Vlada posvećena strateškom razvoju privrede

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vojin Mitrović istakao je danas u Banjaluci da je sprovođenjem neophodnih mjera Vlada Srpske posvećena strateškom razvoju privrede.

Mitrović je, u razgovoru sa predstavnicima Unije poslodavaca Republike Srpske, naglasio spremnost da Ministarstvo privrede i preduzetništva i Unija održavaju snažne partnerske odnose, s ciljem stvaranja boljeg poslovnog ambijenta, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Na sastanku je razgovarano o realizaciji Programa ekonomskih reformi Republike Srpske od 2023. do 2025. godine, kao i o unapređenju postojećih i usvajanju novih strateški dokumenata za razvoj privrede.

Sagovornici su naglasili važnost nastavka stimulativne podsticajne politike, s ciljem značajnog tehnološkog unapređenja privrede, kao i promociji investicionih potencijala Republike Srpske, a među važnim mjerama izdvojeni su reforma obrazovnog sistema koja bi bila prilagođena potrebama tržišta rada.

Na sastanku je rečeno da je rasterećenju privrede doprinijelo i smanjenje fiskalnih i parafiskalnih nameta, kao i optimizacija administrativnih procedura i formalnosti kako na republičkom, tako i na lokalnom nivou.

Razgovarano je i o važnosti nastavka procesa digitalne transformacije privrede, podršci razvoju malih i srednjih preduzeća i preduzetništva, sistemskom suzbijanju sive ekonomije, kao i ravnomjernom regionalnom razvoju privrede Republike Srpske.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *