Vodostaj Drine i Save ispod granice redovne odbrane od poplava

Vodostaj na mjernim stanicama Radalj na Drini i Jamena na rijeci Savi je ispod granice redovne odbrane od poplava, saopšteno je iz bijeljinskog Gradskog štaba za vanredne situacije.

Vodostaj na mjernoj stanici Radalj na Drini u toku noći bio je u padu, a danas u 12.00 časova iznosio je 192 centimetra. Granica redovne odbrane od poplava na ovoj mjernoj stanici je 450 centimetara, što znači da je situacija uredna, navodi se u saopštenju.

Vodostaj na mjernoj stanici Jamena na rijeci Savi danas u 12.00 časova iznosio je 652 centimetra, što je takođe ispod granice redovne odbrane koja na ovoj mjernoj stanici iznosi 970 centimetara.

Hidroelektrana Piva radi četvrtinom kapaciteta sa trenutnim protokom od 73 metra kubna vode u sekundi, dok je protok na Hidroelektrani u Zvorniku 511 metara kubnih u sekundi.

U Bijeljini je u protekla 24 časa palo 3,7 litara kiše po metru kvadratnom, dok su u Foči padavine bile nešto obilnije i iznosile su 16,9 litara po metru kvadratnom.

U Republici Srpskoj i regionu ove sedmice se očekuju obilne padavine zbog čega se preduzimaju preventivne mjere radi sprečavanja mogućih poplava.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *