Visoki predstavnik izvor problema u BiH /VIDEO/

Visoki predstavnik je prije izvor nego rješenje problema u BiH, a OHR nije učinio ništa da pomogne u reagovanju na virus korona, piše u izvještaju koji je Vlada Republike Srpske uputila Savjetu bezbjednosti UN.

U 23. izvještaju Republike Srpske Savjetu bezbjednosti UN ističe se da je pandemija virusa korona naglasila oštre razlike između OHR-a i zvaničnika vlasti u BiH koji postupaju u skladu sa svojim ustavnim nadležnostima.

“Ti zvaničnici su odgovorni za dobrobit građana i odgovaraju im. OHR, uprkos samoproklamovanim diktatorskim ovlašćenjima, ne odgovara nikom. Stoga ne iznenađuje da su se predsjednik i ministri u Vladi Republike Srpske energično uhvatili u koštac sa pandemijom i njenim ekonomskim posljedicama, a nedavno i dali polovinu svoje mjesečne plate u Fond solidarnosti Republike Srpske“, naglašava se u izvještaju.

U međuvremenu, OHR, bez obzira na značajan budžet i skoro 100 zaposlenih, nije učinio ništa da pomogne BiH da se izbori sa pandemijom koja se javlja jednom u sto godina, a koliko Republika Srpska vidi, nikakva materijalna sredstva kao pomoć pogođenima u ovoj pandemiji nisu donirali ni OHR, ni visoki predstavnik Valentin Incko, niti bilo ko od brojnog osoblja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *