Epidemiološka situacija povoljna, novozaraženi pacijent osjeća se dobro /VIDEO/

U Bijeljini je potvrđen još jedan slučaj zaraze virusom korona, pa se u karantinu u Domu učenika trenutno nalaze dva lica, saopšteno je na današnjem sastanku Gradskog štaba za vanredne situacije. Epidemiološka situacija u gradu je pod kontrolom kažu nadležni.

Resorni ministar Alen Šeranić najavio je kontrole u zdravstvenim ustanovama u Srpskoj kada je u pitanju poštovanje protokola i primjene mjera u bolnicama. U tom smislu provjeren je i rad u bijeljinskoj bolnici.

Pod epidemiološkim nadzorom u Bijeljini nalazi se 375 osoba.

Kada je riječ o epidemiološkoj situaciji u gradu, rečeno je da je dobro da nije bilo pozitivnih slučajeva na virus korona kod osoba koje su boravile u karantinu u Osnovnoj školi “Vuk Karadžić”, kroz koji je od početka pandemije prošlo oko 300 lica.

U prethodna 24 časa granični prelaz Rača prešlo je 261 vozilo, a Pavlovića most 64 vozila. Pripadnici policijske uprave Bijeljina izdali su tri prekršajna naloga za lica koja nisu poštovala policijski čas, a prekršajni nalog podnijet je za 11 lica koja nisu koristila zaštitne maske i rukavice.

Gradonačelnik Bijeljine poziva građane na odgovornost u narednom periodu kada se krene sa dodatnim popuštanjem mjera, kako bi epidemiološka situacija u gradu bila stabilna.

Gradska uprava će poručuje gradonačelnik onima kojima to bude neophodno obezbijediti dio zaštitne opreme, a već od ponedjeljka Gradska uprava grada Bijeljina počinje sa radom u punom kapacitetu, a od ponedjeljka počinju sa radom i dječiji vrtići u gradu..

Gradski park će danas biti pokošen, u nedjelju će biti izvršena kompletna dezinfekcija parka i od ponedjeljka će biti otvoren za građane.

Prema riječima direktora Doma zdravlja Bijeljina od ponedjeljka ova zdravstvena ustanova nastavlja sanitarne preglede, a poželjno je kaže da građani preglede zakazuju telefonom kako bi se napravio adekvatan raspored.

Život se postepeno vraća u normalu, ali nije to znak da je epidemiji kraj, poručeno je sa današnje sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije.

Lovrićeva je podsjetila i da se danas obilježava Svjetski dan Crvenog krsta.

Prema izvještaju komunalne policije u pšrotekla 24 časa kontroliosane su 23 osobe u izolaciji i sve su bile na svojim adresama.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *