Višković: Uspjeli smo da sačuvamo stabilnost i likvidnost

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da je Vlada u najtežim kriznim situacijama uspjela da sačuva stabilnost i likvidnost Srpske i odgovori na sve izazove, jer su povećana sva davanja.

“Bez obzira na virus korona i ukrajinsku krizu povećavali smo penzije, plate i ostala davanja. Među rijetkim vladama smo koje su to uradile, jer su neke uvodile restrikcije. To nismo radili što je naš najveći uspjeh”, rekao je Višković za Radio-televiziju Republike Srpske.

On je podsjetio da je u Srpskoj trenutno najveći broj zaposlenih, od kada se statistički mjeri ovaj parametar.

“To je odgovor svima onima koji nas kritikuju i žele da javnosti predstave da ovdje ništa ne valja. Dovoljno se prisjetiti kako je sve bilo dok su ti koji kritikuju bili vlast”, dodao je Višković.

Kada je riječ o inflaciji, Višković je rekao da je ona u prvih šest mjeseci ove godine bila 14,3 odsto, što nije proizvod Srpske niti aktuelne vlasti, nego je riječ o globalnom problemu.

“Na to nismo mogli uticati, ali je važno što inflacija malo jenjava. Povećanjem plata, penzija i ostalih davanja sve ovo smo kompenzovali, a prosječna plata u junu ove godine u Srpskoj je bila 1.157 KM i viša je za 16,8 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Povećanjem davanja nastojali smo da anuliramo inflaciju”, rekao je Višković.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *