Višković: Svi spinovi padaju u vodu, slijede krivične prijave /VIDEO/

Premijer Republike Srpske Radovan Višković i ministar zdravlja Alen Šeranić saopštili su danas da je laboratorija iz Beograda dobila rezultate analize kiseonika iz banjalučkog UKC-a koji govore da se koristi medicinski kiseonik za liječenje pacijenata. rezultat analize pokazao da je čistoća kiseonika uzorkovanog na Univerzitetskom kliničkom centru Srpske veća od 99,9 odsto.

“Takozvana ‘afera kiseonik’ niti je postojala niti postoji. Stigli su rezultati analize kiseonika, uzorak je pokazao da je čistoća kiseonika i veća nego što predviđa zakon, istakao je premijer Radovan Višković na konferenciji za novinare.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić ocijenio je sramnim što se u vrijeme pandemije stvorio ovaj čisto politički problem.

Ocjenili su da je agencija za lijekove BiH postala veliki dio problema umjesto rješenja u pandemiji virusa korona. Premijer je najavio podnošenje krivičnih prijava.

U obraćanju novinarima, Šeranić je rekao i da je bio u tužilaštvu, privatno, jer putem raznih medija dobija prijetnje po život, svoj i porodice.

Danas se otvorenim pismom oglasio i Direktor Agencije za lijekove BiH Aleksandar Zolak. On je saopštio da je zahvaljujući Agenciji za lijekove i medicinska sredstva BiH danas Univerzitetsko – kliničkom centru RS u Banjaluci ponovo isporučen lijek-kiseonik. On je u otvorenom odgovoru predsjednici RS Željki Cvijanović, na pitanje “Zašto ćutite?”, poručio da su “ćutali i radili”.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *