Đajić: Spekulacije o kiseoniku – državni udar na Srpsku /VIDEO/

UKC RS sve je radio po zakonu, rekao je danas direktor ove zdravstvene ustanove Vlado Đajič i dodao da su sve procedure  ispoštovane. Poručio je da afera “Kiseonik” nema veze sa medicinom. Pacijenti su ovih dana bili u panici kad im stavimo masku, da ih nećemo ugušiti. To je izazvao gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković – kaže Đajić.

U Univerzitetski klinički centar Republike Srpske stigla je cisterna kiseonika, koju je ova zdravstvena ustanova nabavila od kompanije Meser. Stigao je danas i rezultat  analize uzorkovanog kiseonika, koji je potvrdio da se u ovoj zdravstvenoj ustanovi koristi ispravan kiseonik i da pacijenti mogu da budu mirni, rekao je direktor UKC-a Vlado Đajić.

Ističe da se pacijenti UKC liječe po svjetskim standardima.

Načelnik Klinike intenzivne medicine za nehirurške grane UKC-a Peđa Kovačević rekao je da je na ovoj klinici, koja je sertifikovana, smrtnost tokom 2020. godine bila 36 odsto.

Načelnica urgentnog centra UKC-a  odbacila je priče o navodnoj štetnosti kiseonika koji je korišten u ovoj ustanovi.

Epidemiološka situacija u Srpskoj u daljem pogoršanju. U protekla 24 časa testirano je 850 laboratorijskih uzoraka, a virus korona potvrđen kod 358 osoba. Prema mjestu prebivališta, 71 osoba je iz Banjaluke, a 43 su iz Bijeljine. U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 12 smrtnih slučajeva. U Federaciji BiH registrovano je za dan 615 novozaraženih, uz 16 smrtnih ishoda.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *