Velika akcija na Rači: Zaplijenjena najveća količina cigareta u 2022.

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH oduzeli su na graničnom prelazu Rača 51.500 kutija cigareta vrijednosti 309.000 KM, što je najveća pljenidba u ovoj godini.

U pošiljci koja je ulazila u carinsko područje BiH bila je deklarisana radna oprema kao roba koja se uvozi, a detaljnim pretresom teretnog vozila službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja iz Regionalnog cantra Tuzla pronašli su neprijavljenu i neobilježenu akciznu robu.

Protiv osumnjičenog lica Tužilaštvu BiH biće podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocu zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo krijumčarenje, saopšteno je iz UIO BiH.

Cigarete su otkrivene u okviru akcije “Strijelac” koja je sprovedena u skladu sa instrukcijama Tužilaštva BiH i naredbom Suda BiH.

Službenici UIO koristili su specijalističku opremu, doniranu od Ambasade SAD.

Iz UIO podsjećaju da je tokom ove godine Grupa za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja privremeno i trajno oduzela 91.179 kutija cigareta, 7.900 kutija ručno motanih cigareta, dvije mašine za rezanje duvana, 1.382 kilograma sitno rezanog duvana i 615 kilograma duvana u listu.

Uprava poziva građane da na otvorenu i besplatnu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a ili nelegalnu prodaju akciznih proizvoda.

Građani na “Vajber” broj 065 355 155 mogu poslati fotografiju i lokaciju gdje se nelegalno prodaju cigarete i duvan.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *