Milovanović: Biće sanirana klizišta na obodnom kanalu u Drakseniću

Direktora Javnog preduzeća “Vode Srpske” Miroslav Milovanović rekao je da će biti sanirana klizišta na obodnom kanalu u Drakseniću na području opštine Kozarska Dubica i naveo da u ovoj lokalnoj zajednici postoje još tri kritične tačke na kojim treba intervenisati.

“U kratkom periodu pala je velika količina kiše, što je izazvalo povišen nivo vodostaja i podzemnih voda. Veliki dotok vode doveo je do toga da je ovaj obodni kanal bio pun vode i došlo je do prelivanja preko krune kanala, a sa druge strane u branjenom dijelu do ispiranja kosine, što je izazvalo klizišta koja ćemo u narednom periodu sanirati”, izjavio je Milovanović novinarima.

On je naveo da će u naredna dva dana na obodni kanal u mjestu Svetinja biti uvedene mašine i da će po nalogu predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića započeti sanacija klizišta na ovom obodnom kanalu.

foto: Srna

Milovanović je istakao da na području opštine Kozarska Dubica postoje još tri sporne tačke, na kojima treba intervenisati, a koje će posjetiti tokom dana.

“Već sutra ćemo ući u pripremu snimanja da bi se mogla praviti predračunska vrijednost, na osnovu čega će Vlada Republike Srpske donijeti odluku o obezbjeđenju sredstava, a onda idemo u izvođenje radova”, dodao je Milovanović.

Odgovarajući na pitanja novinara, on je rekao da se ova situacija teško mogla spriječiti, te da je u budućnosti neophodno da se rekonstruiše cijeli obodni kanal, odnosno da bude izdignut na viši nivo.

“U ovom trenutku ništa se nije moglo uraditi da se ovo prevenira”, naglasio je Milovanović. (Srna)


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *