Uskoro kovid pasoš za građane BiH /VIDEO/

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija izjavio je danas da bi građani BiH uskoro trebalo da dobiju kovid pasoše što će u vrijeme epidemije virusa korona znatno olakšati njihova putovanja u inostranstvo.

Odgovarajući na delegatska pitanja na sjednici Doma naroda parlameta BiH, Tegeltija je istakao da pitanje ulaska i izlaska iz BiH u ovom trenutku ima dva aspekta – jedan su tehnički kapaciteti graničnih prelaza, a drugi su epidemiološke mjere i ograničenja doneseni zbog epidemije virusa korona u BiH i susjednim zemljama.

On smatra da su problemi koji se pojavljuju u turističkoj sezoni neizbježni i na ulasku i na izlasku iz BiH, čak i na granici zemalja članica EU čiji su granični prelazi mnogo opremljeniji i moderniji nego u BiH.

“Savjet ministara pripremio je odluku kojom će ulazak u BiH biti nešto fleksibilniji i ponudio je još nekoliko alternativa kao garanciju za siguran ulazak putnika u BiH, koje se odnose na potvrde o vakcionisanju ili o tome da je lice preboljelo kovid 19”, naveo je Tegetija.

Tegeltija očekuju da će ta odluka stupiti na snagu 1. juna, iako Savjet ministara juče nije postigao konzenzus o toj odluci zbog nekih tehničkih primjedbi, ali i određenih uslovljavanja.

 Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija rekao je danas da je prema presudi Evropskog suda za ljudska prava koja se odnosi na vraćanje imovine Fati Orlović isplaćena materijalna nadoknada, kao i da su plaćeni sudski troškovi.

Tegeltija je rekao da je iz crkve odnesen sav mobilijar, te da je ostalo još samo uklanjanje objekta.

“Materijalna nadoknada isplaćena je za više porodica, jer je tu riječ o više njih. Ta crkva više nije u funkciji i ostala je obaveza još da se ukoni objekat”, pojasnio je Tegeltija odgovarajući na pitanje delegata Kluba bošnjačkog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Denisa Bećirovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *