Upozorenje na rast pojedinih vodostaja /VIDEO/

U slivu rijeke Bosne očekuje se znatniji rast vodostaja, a u Doboju i Modriči prognozira se dostizanje kote redovne odbrane od poplave sa vrhom poplavnog talasa sa ponedjeljka na utorak, 19. na 20. jul, saopšteno je iz preduzeća “Vode Srpske”.

Prognozira se rast vodostaja i u slivu rijeke Ukrine, gdje postoji i mogućnost pojave bujičnih poplava, kao i u slivu rijeka Vrbanje, Sane, Ribnika, Prače, Rakitnice, Žepe i na širem području Sarajeva

U slivu Vrbasa očekuje se rast vodostaja, ali bez dostizanja kote pripremnog stanja ni na jednoj prognoznoj lokaciji, dodaje se u saopštenju.

U slivu Une i Sane očekuje se rast vodostaja, a na prognoznoj lokaciji Sanski Most na rijeci Sani i u Kostajnici na rijeci Uni mogla bi da bude dosegnuta kota pripremnog stanja.

Iz ovog preduzeća je saopšteno da redovno prate stanje vodostaja na području Republike Srpske i djeluju u skladu sa svojim nadležnostima.

Najavljivana promjena vremena i obilna kiša stigli su sinoć u Republiku Srpsku, a time i prvi problemi. Najteže je bilo u Modriči gdje je zbog obilne kiše blokirano više ulica. Jako nevrijeme izazvalo je probleme u Žepču, Zavidovićima i Vitezu. Iz resornog ministarstva i danas su apelovali na stanovništvo da zaštiti svoju imovinu, zbog moguće pojave izlivanja bujičnih potoka. U Srbiji je podignuta pripravnost Sektora za vanredne situacije. Nevrijeme je poharalo i dijelove Hrvatske. I večeras se očekuju se obilnije padavine. Tako će biti sve do ponedjeljka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *