Delta soj koronavirusa postaje sve dominantniji /VIDEO/

U Srpskoj je izvršeno  testiranje 234 laboratorijska uzorka, a novi virus korona potvrđen je kod jedne osobe. Radi se muškoj osobi srednje životne dobi iz Doboja.Prijavljena su i dva smrtna slučaja, muške osobe srednje i starije životne dobi iz Prijedora.

U Domovima zdravlja u Srpskoj i danas je organizovana  vakcinacija  građana protiv virusa korona bez zakazivanja termina. Direktor Doma zdravlja Banjaluka Nevena Todorović rekla je da postoji interesovanje Banjalučana za vakcinaciju protiv virusa korona, da ih je do sada vakcinisano 16.000, a da će ih danas oko 800 primiti vakcinu na Banjalučkom velesajmu, u okviru prve radne subote.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić pozvao je danas građane da se odazovu procesu vakcinacije.

U Srpskoj za sada postoji identifikovan alfa soj. Delta soja trenutno nema , kažu nadležni.

U Srbiji je imunizacija građana  usporena,a u međuvremenu  delta soj ubrzava cirkulaciju . Ljekari upozoravaju na četvrti talas epidemije. Imunolog prof. dr Dušan Popadić rekao je da su na udaru delta soja nevakcinisani kojih, kako je naveo, ima dosta u svim populacijama.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će primiti i treću vakcinu protiv virusa korona i dodao da vjeruje da će medicinska struka odlučiti da treću dozu prime svi koji su vakcinisani prije više od šest meseci.

U Crnoj Gori do sada je prvom dozom vakcine protiv koronavirusa vakcinisano 35,3 odsto punoljetnog stanovništva, a revakcinisano 31,9 odsto. Najveći broj slučajeva infekcije koronavirusom na deset hiljada stanovnika registrovan je u Budvi.

U Hrvatskoj je u protekla 24 časa registrovano 139 slučajeva virusa korona, dok su od posljedica ove infekcije preminula dva lica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *