“Uljepšaj nekome djetinjstvo”: Prodajna izložba mališana vrtića “Čika Jova Zmaj” /VIDEO/

Na gradskom trgu u Bijeljini danas u sklopu akcije “Uljepšaj nekome djetinjstvo” organizovana prodajna izložba radova mališana i vaspitača iz Vrtića “Čika Jova Zmaj”. Izložba je humanitarnog karaktera, a priređena je povodom obilježavanja “Nedjelje djeteta”.

Prodajna izložba radova mališana i vaspitača iz Dječijeg vrtića Čika Jova Zmaj je humanitarnog karaktera a sva prikupljena sredstva u dogovoru sa Savjetom roditelja, biće uplaćena porodici ili udruženju kojima je ovakav vid podrške prijeko potreban. Mališani su na Gradskom trgu i na ovaj način afirmisali svoju kreativnost .

Institucija Ombudsmana za djecu Srpske podržava ovakve aktivnosti. Pomno se prati i stanje djece u predškolskom vaspitanju i obrazovanju.

Ovakvim aktivnostima nastojimo promovisati predškolsko vaspitanje i obrazovanje na području Grada Bijeljina, kažu u rukovodstvu Vrtića.

Važno je da se mališani od ranog djetinjstva uče, da svakome ko se nalazi u nezavidnoj situaciji treba pomoći, kaže gradonačelnik i ocjenjuje da se u vrtiću vrijedno ulaže trud i znanje u vaspitanje i obrazovanje djece, a da je obaveza Gradske uprave da nastavi ulagati sredstva kako bi se povećao i obuhvat djece u vrtićima.

Podrška akciji “Uljepšaj nekome djetinjstvo”, i brojnim aktivnostima Dječijeg Vrtića “Čika Jova Zmaj”,  stiže i iz Skupštine Grada, koja je i osnivač ove ustanove. Skupština je svojim odlukama podržala i subvencionisanje boravka djece u privatnim vrtićima u gradu.

Pravilan psiho-fizički razvoj djece prioritet svima, poručeno je danas.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *