U školama rizik od zaraze sveden na minimum /VIDEO/

U posljednja 24 časa testirano je 585 laboratorijskih uzoraka, a virus korona potvrđen je kod 89 osoba u Republici Srpskoj. Radi se o 48 muških i 41 ženskoj osobi.

Prema mjestu prebivališta, 14 osoba je iz Banjaluke, osam iz Zvornika, po sedam iz Gradiške, Istočne Ilidže i Pala, po šest iz Doboja i Prijedora, po četiri iz Teslića i Istočnog Novog Sarajeva, po tri iz Laktaša, Foče, Oštre Luke i Bijeljine, dvije iz Šekovića i po jedna iz Dervente, Šamca, Bratunca, Kozarske Dubice, Kneževa, Srebrenice, Višegrada, Osmaka, Petrova, Čelnica, Ribnika i Kotor Varoša.

U posljednja 24 časa, Institutu je prijavljen jedan smrtni slučaj kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o muškarcu starije životne dobi iz Foče.

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 928 uzoraka. Od kojih je 244 pozitivno na SARS-CoV-2. Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima/županijama osim Posavskom. Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljena su dva nova smrtna ishoda. Preminuo je muškarac iz Travnika i žena iz Sarajeva.

S obzirom da iduće sedmice počinje nova školska godina, nadležnu podsjećaju na poštovanje mjera zaštite.

Ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić istakla je da je veoma važno da roditelji znaju da je u školama stvoreno sigurno okruženje i rizik od zaraze sveden na minimum.

Ona je podsjetila da će Ministarstvo prosvjete i kulture Repbulike Srpske izdvojiti dodatnih 3,5 miliona KM za škole kako bi nabavile dovoljno sredstava za pojačanu dezinfekciju i higijenu.

Na području Bijeljine sve je spremno za početak nastave. I u Ugljeviku je danas izvršena dezinfekcija škole pred početak nastave u učionicama u utorak, 1. septembra.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *