U pojedine krajeve Srpske stiglo osvježenje; U Milićima procjenjuju štetu /VIDEO/

Juče oboreni mnogi temepraturni rekordi za jun. Najtoplije bilo u Banjaluci i Višegradu. Izmjereno do 39,2 stepena Celzijusova. U Bijeljini 38,2.

Upaljeno je i danas narandžasto i žuto upozorenje zbog vrućina ali i mogućeg nevremena. Meteorolozi upozoravaju na moguću pojavu grada lokalno. Protivgradna preventiva Republike Srpske” spremna je za protivgradno dejstvo zbog najavljenog nevremena. Voćarima upućen apel da zaštite zasade.

Nevrijeme koje je juče pogodilo Miliće najviše štete pričinilo je poljoprivrednim domaćinstvima i putnoj infrastrukturi, a oštećen je i veliki broj automobila.Milićki malinari prijavljuju da je snažno nevrijeme pričinilo nesagledive posljedice na malinjacima. Formirana je jedna komisija za procjenu štete nastale na infrastrukturi i druga za procjenu štete u poljoprivredi. Komisije će raditi i u dane vikenda.

Protivgradna zaštita na ovom području juče nije učestvovala jer nije imala dozvolu za djelovanje zbog avionskog saobraćaja, što je dodatno otežalo situaciju.

Jak vetar praćen krupnim gradom protutnjao je juče poslije podne i kroz nekoliko čačanskih sela u susjednoj Srbiji. Vetar je obarao drveće i grane, a grad je pričinio štetu na poljoprivrednim kulturama.

Sa posljedicama nevremena bore se i u Austriji. Naime, jako nevrijeme sa gradom veličine teniske loptice pogodio je juče istok i zapad Austrije. Jaki vjetar, koji je pratio grad, nanio je štetu na telefonskoj i električnoj mreži.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *