U BiH stiglo više od 10.000 “Fajzerovih” vakcina /VIDEO/

EU danas je isporučila BiH više od 10.000 doza vakcina “fajzer”. Vakcine su uručili komesar EU za susjedstvo i proširenje Oliver Varhelji, te savezni ministar za evropske i međunarodne poslove Austrije Aleksander Šalenberg, posredstvom čije je Vlade izvršena današnja isporuka. Rečeno je da u maju iz mehanizma EU stiže 45.000 doza vakcina Fajzer

Nakon što je BiH isporučen prvi kontingent od više od 10.000 vakcina Fajzer protiv virusa korona iz mehaniza EU, Oliver Varhelji, evropski komesar za susjedstvo i proširenje rekao je u Sarajevu, da je ovo korak ka osnaživanju procesa imunizacije. Pokazali smo rekao je evropski komesar da brinemo o BiH.

Ističe da ovo nije bilo niti lako, a ni jednostavno ali da su ipak uspjeli. Austrija je napominje i kancelar Sebastijan Kurc bila ključna u osiguranju ove podrške. Vodili smo se principom da niko nije siguran, dok svi ne budu sigurni i bezbjedni, kaže savezni ministar za evropske i međunarodne poslove Austrije.

Predsjedvajući Savjeta ministara pojašnjava da su danas pristigle vakcine iz programa EU, u okviru kojeg je Unija obezbijedila za BiH 13, 7 miliona  evra.

Bosna i Hercegovina ulazi u stabilan sistem vakcinisanja građana, tvrdi Tegeltija.

Rečeno je da bi BiH do kraja drugog kvartala ove godine trebalo da raspolaže sa blizu milion doza vakcina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *