“Tužan sam što smo izgubili Banjaluku” – Dodik o izbornim rezultatima u Srpskoj

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da je SNSD na ovim lokalnim izborima ostvario bolji rezultat nego na prošlim, ali da je tužan što je izgubio mjesto gradonačelnika u Banjaluci, jer je Igor Radojičić dobro radio svoj posao.

“SNSD je od Banjaluke koja je bila čaršija napravio grad i uložio ogroman novac i smatram da nismo zaslužili ovakav odnos Banjalučana prema SNSD-u. Nije mi nimalo prijatno što smo izgubili Banjaluku”, rekao je Dodik na konferenciji za novinare.

On je rekao i da je neko bio licemjeran kad je potpisivao sporazum devet političkih partija u Banjaluci, te najavio da će obaviti razgovore sa koalicionim partnerima.

Dodik je rekao da mu je žao i što Mićo Mićić nije prošao za gradonačelnika Bijeljine, ali je najavio da će SNSD nastaviti da sarađuje sa Mićićem.

“Od svega je najvažnije da je Republika Srpska spremna da provede izbore. Izgubili smo neke pozicije koje su me zaboljele, ali dobili smo neke koje me raduju”, rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, imali su 40 opština za načelnike i gradonačelnike, sada imaju 41 i tri grada Prijedor, Doboj i Istočno Sarajevo.

Dodik je napomenuo da je SNSD ušao u izbore poštujući epidemiološku situaciju i posljednjih 15 dana nije vodio kampanju.

Dodik je najavio da je od sutra predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka, ali da se ne odriče Radojičića.

“Ne smjenjujemo Igora, mislimo da je ovo najbolje što možemo da uradimo. Mi se ne odričemo Igora”, rekao je Dodik.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *