Tiodorović: Epidemiološka situacija je katastrofalna /VIDEO/

U posljednja 24 časa, u RS je izvršeno testiranje 207 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona potvrđen je kod 44 osobe, dok je od posljedica bolesti preminulo 27 osoba. Prema mjestu prebivališta najviše iz Bijeljine- 18 osoba. Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 746. Na respiratoru je 70 osoba.

Kiseonik je postao glavni problem u bolnicama širom Srpske. U velikom smo problemu jer ne možemo zakonski da riješimo nabavku kiseonika, kaže generalni direktor Univezitetsko-kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić.

Trenutna epidemiološka situacija u Srbiji je katastrofalna, poručuju iz Kriznog štaba. Epidemiolozi kažu da su nove drastične mjere neizbježne.

Istovremeno, Srbija pregovara o nabavci lijeka protiv korone. Radi se o inovativnim lijekovima zaštite od korona virusa, najavio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

U Hrvatskoj danas protesti protivnika kovid potvrda u Zagrebu i Splitu. Zaposleni u zdravstvu traže pravo na izbor. Odluka prema kojoj ne mogu na svoja radna mjesta bez COVID potvrda za njih je neprihvatljiva.

Pedesetak demonstranata dočekalo je jutros zvižducima ministra zdravstva Vilija Beroša u KBC-u Zagreb koji je u tu bolnicu u 7 sati došao obilježiti početak primjene covid potvrda u zdravstvu.

Okupljeni nisu dozvolili ministru da se obrati novinarima ispred zgrade bolnice, pa se Beroš naknadno obratio građanima.

Od ponedjeljka u zdravstvenom sistemu i ustanovama socijalne  njege u Hrvatskoj svaki zaposlenik mora imati EU digitalnu covid potvrdu, kao i posjetioci i pratnja pacijenata. Svi zdravstveni radnici koji dolaze na posao od danas moraju pokazati covid potvrdu, bilo da su vakcinisani ili da su preboljeli covid, dok se ostali moraju testirati dva puta sedmično.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.