Teroristički akt kod Mladenovca; Vučić: Razoružaćemo Srbiju /VIDEO/

U pucnjavi koja se dogodila noćas kod Mladenovca, ubijeno je osam i ranjeno 14 ljudi, osimnjičeni za ubistvo U.B. uhapšen je jutros u Grošnici kod Kragujevca.

Nakon hapšenja MUP Srbije objavio je njegovu fotografiju. Prema prvim informacijama osumnjičeni je poslije pucnjave u okolini Mladenovca u Grošnicu stigao kolima taksiste koga je prethodno kidnapovao. U.B. je uhapšen u kući rođaka gdje je pronađena i velika količina nelegalnog oružja i municije. Nezakonito oružje je koristio i u noćašnjoj pucnjavi.

Uhapšen je i deda osumnjičenog kod koga se krio. Prema nezvaničnim informacijama, osumnjičeni za ubistvo osam osoba kod Mladenovca je 21-godišnji U. B., sin vojnog lica. Prema prvim informacijama, počeo je da puca poslije porodične svađe. On je u tri sela napravio krvavi pir. Iz MUP-a je napad okarakterisan kao teroristički akt. Mještani sela u opštini Mladenovac u šoku i nevjerici nakon tragedije koja ih je zadesila.

Povređeni u noćašnjoj pucnjavi u Mladenovcu zbrinuti su u više bolnica u beogradu i Smederevu. Ministarstvo zdravlja Srbije pozvalo je dobrovoljne davaoce krvi da daju dragocjenu tečnost. Ne pamtimo ovakvo vrijeme od devedesetih. Dva dječaka iz Tiršove su puštena kući, a djevojčica je kritično – kaže ministarka zdravlja Srbije o stanju ranjenih nakon pucnjave u Mladenovcu i iz OŠ “Vladislav Ribnikar” sa Vračara.

U dva masakra u Srbiji ubijeno je 17, a ranjeno 20 ljudi.

Ovo je bio teroristički napad, razoružaćemo Srbiju poručio je danas tokom vanrednog obraćanja predsjednik Srbije. Na pitanje novinara da li je ubica iz Mladenovca u iskazu govorio o motivu, Vučić je naveo da je samo ponavljao jednu riječ.

Aleksandar Vučić, na vanrednoj konferenciji za mediji poslije pucnjave kod Mladenovca,  kao i u školi na Vračaru, izjavio je da će u narednih šest mjeseci biti primljeno 1.200 novih policajaca kako bi se podigla sigurnost u školama za 99 odsto, a vršnjačko nasilje smanjilo za 80 procenata.

Saopštio je da će poslije tragedije u Mladenovcu biti donijete mjere po hitnom postupku, uključujući pooštravanje uslova za posjedovanje oružja.

Zvaničnici iz regiona i svijeta izrazili su saučešće porodicama nastradalih u pucnjavi kod Mladenovca. I Svjetski mediji prenose izvještaje o masovnom ubistvu kod Mladenovca u trenutku kada je Srbija u žalosti poslije prvog masovnog ubistva u beogradskoj osnovnoj školi.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *