Potpisani ugovori za realizaciju šest projekata Omladinske banke

U Ugljeviku su danas potpisani ugovori za realizaciju šest projekata Omladinske banke vrijednosti 19.000 KM.

Projekti koji su danas potpisani su – uređenje Doma kulture, “Recikliraj, profitiraj”, “Zabrđe e-biblioteka”, “Alas trenira”, opremanje trga u Ulici Starine Novaka, sanacija svlačionica Fudbalskog kluba “Rudar” iz Ugljevika i uređenje prostora oko stadiona.

Zamjenik načelnika opštine Ugljevik Vanja Zekić rekla je da će se za ovu namjenu iz lokalnog budžeta izdvojiti 5.940 KM i najavila nastavak saradnje sa Omladinskom bankom Ugljevik i Fondacijom “Mozaik”.

“Na ovaj način se stvara zdravo područje gdje omladinci mogu da izraze svoje ideje, da ih implementiraju u praksi i na taj način podižu svijest koliko je bitno da se omladina aktivira da bude vrijedna i kreativna”, rekla je Zekićeva.

Ona je dodala da je memorandumom o saradnji planirano 5.400 KM iz budžeta opštine Ugljevik, te da je današnjim potpisivanjem aneksa 1 dodatno obezbijeđeno 540 KM.

Direktor programa Omladinske banke iz Fondacije “Mozaik” Željko Pauković rekao je da će projekti biti implementirani u gradskom dijelu opštine, ali i u ruralnom dijelu.

“Ponosni smo na saradnju sa opštinom Ugljevik već sedmu godinu zaredom, gdje su podržana dva mikrobiznisa iz kojih su kreirana dva radna mjesta i 29 projekata ukupne vrijednosti 73.000 KM koje je realizovalo oko 600 mladih ljudi”, rekao je Pauković novinarima.

On je podsjetio da su opština Ugljevik i Fondacija “Mozaik” potpisali memorandum o saradnji 2023-2026. za podršku programu Omladinke banke, gdje će zajedno izdvojiti 61.000 KM za 21 projekat i četiri mikrobiznisa.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *