Bijeljina: Prislužene svijeće za djecu nastradalu u školi i za ubijene u Mladenovcu /VIDEO/

Muk , nevjerica i tuga , širom regiona, sa bolom koji je zadesio Srbiju suosjećaju se i zvaničnici i građani. Širom Srpske  građani se upisuju u knjigu žalosti.

Uz posljednje pozdrave od dječaka i djevojcica koji su otišli u školu ali se nikada nisu vratili , opraštaju se i od ubijenih i nedužnih u Mladenovcu. Pitanje koje se samo nameće jeste da li će se ovakve stvari dešavati u budućnosti, to pitaju i vršnjaci i okupljeni danas na Gradskom trgu u Bijeljini , gdje je položeno cvijeće i zapaljene svijeće.

Mladi , strahuju , a od države očekuju da ih zaštiti. Uloga psihologa u ovim teškim danima  je važna, ali  roditeljska ljubav i odgoj nezamjenjiv je stub društva.

Okupljeni oko nesreće koja je u crno zavila ne samo deset ili dvadeset porodica, već cijeli narod, moramo naći snage da savladamo bol i učinimo sve da se ovakve tragedije nikada ne ponove, napisao je Milorad Dodik u knjigu žalosti u Generalnom konzulatu Srbije u Banjaluci.

Duboko pogođena ovom nezapamćenom tragedijom i prerano izgubljenim mladim životima, saosjećam sa bolom njihovih porodica i stojim uz građane i institucije Srbije u ovim teškim trenucima- napisala je Željka Cvijanovićeva , upisujući se u knjigu zalosti.

I građani Doboja upisuju se u knjigu žalosti. Knjiga žalosti otvorena je i u Ambasadi Srbije u Sarajevu. U Srpskoj i BIH , zastave su danas spustene na pola koplja, a televizijski i radijski sadržaji, kao i sve sportske i zabavne manifestacije planirane za taj dan prilagođene su Danu žalosti.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *